Saturday, April 7, 2012

Off Road demolition tour Evοias!

Ηταν ο Γιάννης λοιπόν,ατβέντουρ φίλος από τη Χαλκίδα...που με πίεζε ασφυκτικά καιρό τώρα να πάμε βόλτα χωματάδα στα μέρη του.Εγώ βέβαια το απέφευγα,γιατί όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι αποφεύγω το χώμα όπως η γάτα το νερό..!
Ελα όμως που μπήκε η άνοιξη και άρχισαν όλοι να θέλουν βόλτα....νέοι,παλιοί,ονοφάδες γενικώς..!
Ετσι φυσικά υπέκυψα στο κάλεσμα,καθώς έχω αδύναμη θέληση...οπότε και παρασύρομαι εύκολα!Νάσου λοιπόν όλοι στο Βασιλικό,στο ραντεβού των Αθηναίων με τους Χαλκιδαίους Γιάννη & Κώστα! :)

Off Road demolition tour Evoias!

Η μαγευτική ομορφιά του ανοιξιάτικου τοπίου,ντυμένου με πολύχρωμα μυρωδάτα λουλούδια,άρχισε να αποκαλύπτεται μόλις αφήσαμε τον αδιάφορο φαρδύ σκονισμένο χωματόδρομο και περνώντας το ποτάμι μήκαμε σε ένα φιδίσιο δρόμο που ανεβοκατέβαινε σε μικρά λοφάκια..

Off Road demolition tour Evoias!

Ενα ποτάμι με γάργαρα νερά που θα μας συντρόφευε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής,παίζοντας μαζί μας...πρόσφερε αρκετή απόλαυση με τις μικρές δυσκολίες που μας επιφύλασε!Εγώ στο διπλό ρόλο του αναβάτη-φωτογράφου αποθανάτιζα κάθε στιγμή χαράς! :D

Off Road demolition tour Evoias!

Τα στενά χορταριασμένα δρομάκια ροδοπατήθηκαν χωρίς έλεος από 15 ζευγάρια τροχών με ποικίλα τακούνια σε διάφορα μεγέθη!Το δάσος άφησε τούς γνώριμους ήχους του...έτσι μόνο ήχοι από εξατμίσεις ακούγονταν πλέον και πότε πότε οι αλαλαγμοί των εισβολέων! ο.Ο

Off Road demolition tour Evoias!

Το Ξεροβούνι μας άφησε μια πικρή γεύση γιατί δεν μπορέσαμε να τραβερσάρουμε το παγωμένο χιόνι που κάλυπτε τον δρόμο..
Ετσι δεν φτάσαμε στην κορυφή όπως είχαμε σχεδιάσει και αναγκαστήκαμε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής!Αφήσαμε όμως μια υπόσχεση στο βουνό...να ξαναγυρίσουμε! :p

Off Road demolition tour Evoias!

Στο διάβα μας συναντήσανε το ορεινό χωριό Στενή...γνωστό για τα πολλά χιόνια που μαζεύει.Η μέρα όμως ήταν ηλιόλουστη και ένα καφεδάκι με συνοδεία μπισκοτόγλυκου ήταν ότι χρειαζόμασταν! ;)

Off Road demolition tour Evoias!

Τον δρόμο τον φτιάχνεις περπατώντας μας λέει ο Αντόνιο Ματσάδο. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο Κωνσταντίνος Καβάφης με την «Ιθάκη» του. Αυτό που μετράει, λέει ο Έλληνας ποιητής, είναι το ταξίδι. Όχι ο προορισμός.
Έτσι και τα μονοπάτια. Αποτελούν από μόνα τους ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι ζωής. Ένα ταξίδι πλούσιο σε εμπειρίες. Καλές, λιγότερο καλές, άσχημες. Το σημαντικότερο όμως είναι πως τα μονοπάτια, το ταξίδι αυτό δεν σε αφήνουν να το κρατήσεις κρυφό. Σε προσκαλούν, σε αναγκάζουν μάλιστα πολλές φορές, το ταξίδι αυτό να το μοιραστείς με άλλους.

Off Road demolition tour Evoias!

Off Road demolition tour Evoias!

Off Road demolition tour Evoias!